КМДА Київська міська державна адміністрація


30 листопада 2016

Звіт про проведене громадське обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження міської комплексної програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017 - 2019 рр.»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради  (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект рішення Київської міської ради «Про затвердження міської комплексної програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017 - 2019 рр.»

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

Мешканці міста Києва – відвідувачі офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації. В обговоренні проекту прийняли участь 9 користувачів, які підтримали проект рішення. Запропоновано пропозицій до проекту - 1.

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

№ п/п

Пропозиції

Результат:

враховано/

не враховано

Підстава не врахування пропозиції

1.

Слід створити можливість подання крім електронних петицій та підтримки до них через інтернет подачу голосів та петицій іншими каналами зв'язку: поштою, через телефон, у скриньки, через приймальні громадян і т.п. Наразі система електронних петицій працює зі збоями, а влада ігнорує думки тих киян, які "пробилися" та нехтує тими виборцями, які не мають власних компьютерів. В системі петицій електронних грубе порушення прав громадян, оскільки з однією ІР адресою може бути ціле домогосподарство чи бібліотека з безкоштовним інтернетом, але владі вигідно нададавати право на 1 голос з однієї ІР адреси. Хоч там може бути 2 та більше виборців. Знову ж таки значний прошарок киян не має компьютерів чи навичок роботи на них (переважно ветерани-пенсіонери), тому їхньою думкою при всіх громадських обговореннях гребують.

Не враховано

Пропозиція не стосується даного проекту.

В той же час, мешканці міста Києва можуть долучатися до обговорення проектів нормативно-правових актів скориставшись можливостями Контактного центру міста Києва -  «гарячою» телефонною лінією  (044) 15-51 або ж надіславши свої пропозиції та зауваження до проектів актів,  відповідно до порядку,   передбаченого Законом України «Про звернення громадян».

 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

Вказана пропозиція опрацьована. З урахуванням зазначеного проект рішення Київської міської ради «Про затвердження міської комплексної програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017 - 2019 рр.» буде видано в редакції, яка запропонована для громадського обговорення. 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.