КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2020

Повідомлення про проведення громадського обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення: 

Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення: 

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

 

3. Альтернативні варіанти вирішення питання: 

а) залишення системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, без змін;

б) зміна системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, у зв’язку з введенням в промислову експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності (далі –АСОП).

 

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюються дія прийняття розпорядження: 

  • населення, яке користується міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху;
  • комунальні підприємства транспорту – КП «Київський метрополітен» та КП «Київпастранс»;
  • виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація).

 

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін: 

а) залишення системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, без змін є:

- неприйнятною альтернативою для населення у зв’язку з тим, що це призводить до додаткових витрат на оплату проїзду у наземному міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху;

- неприйнятною альтернативою для підприємств транспорту – КП «Київський метрополітен» та КП «Київпастранс» у зв’язку з відсутністю можливості удосконалити існуючу систему оплати проїзду;

- неприйнятною альтернативою для виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у зв’язку з неможливістю в повному обсязі реалізувати Закон України від 17.01.2017 № 1812-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» та наблизити якість надання послуг з перевезення пасажирів в місті Києві до європейських стандартів; 

б) зміна системи оплати проїзду у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, у зв’язку з введенням в промислову експлуатацію АСОП є бажаною для всіх соціальних груп та заінтересованих сторін, сприятиме наближенню до європейського досвіду з оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, підвищенню якості надання послуг з перевезення пасажирів, удосконаленню системи оплати проїзду та, як наслідок зменшення витрат киян на оплату проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху.

 

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін: 

Надання пропозицій та зауважень до оприлюдненого на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації проекту розпорядження.

 

7. Терміни проведення публічного громадського обговорення: 

28 січня 2020 року - 11 лютого 2020 року.

 

8. Форма громадського обговорення: 

Електронні консультації.

 

9. Подання пропозицій і зауважень за формою: 

До 11 лютого 2020 року прохання подавати відповідні пропозиції або зауваження.

Прізвище ________________________________________________________

Ім’я _____________________________________________________________

По батькові _______________________________________________________

Організація (установа) _____________________________________________

Посада __________________________________________________________

Тел./факс/e-mail ___________________________________________________

 

10. Адреса подання  пропозицій і зауважень, що винесені на громадське обговорення: 

Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, cinpolit@ kievcity.gov.ua

 

11. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи: 

  • Шевцова Віта Єгорівна, тел.  (044) 202 6070, начальник відділу ціноутворення на соціально значущі товари та послуги управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій
  • Федорук Тетяна Миколаївна, тел. (044) 202 6085, головний спеціаліст відділу ціноутворення на соціально значущі товари та послуги управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій.

 

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення: 

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному Інтернет-порталі Києва не пізніше, ніж за два тижні після прийняття рішення за результатами обговорення.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.