КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2016

Звіт про проведене громадське обговорення проекту Положення про конкурс «Успішні практики реалізації громадських ініціатив»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

 

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення:

Проект Положення про конкурс «Успішні практики реалізації громадських ініціатив»

 

3. Інформація про осіб, що взяли участь у обговоренні:

В обговоренні проекту взяли участь 4 користувачі офіційного веб-порталу Київської міської державної адміністрації, з яких підтримали запропонований проект 3 особи, не підтримали проект – 1 особа. До вказаного проекту запропоновано 1 пропозицію (Володимир Безбах)

 

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до органу виконавчої влади за результатами обговорення:

 

№ з/п

Пропозиція

Результат

Підстава не врахування пропозиції

1.

До всього документу:

Це є грубим порушенням рівноправності громадян, коли організаціям надається перевага, порівняно з містянами; суть проекту та діяльності КМДА забезпечувати містян, а не плодити громадські організації.

Не враховано

Відповідно до запропонованого проекту Положення  вказаний Конкурс проводиться з метою стимулювання активності вже діючих інституцій громадянського суспільства, передусім - громадських організацій, які мають певні успіхи щодо ефективної реалізації громадських ініціатив та готові поділитися з іншими зацікавленими організаціями історією своїх здобутків.

Питання створення додаткових громадських організацій Положенням не передбачено, тим більше, що згідно з Законом України «Про громадські об’єднання» питаннями реєстрації ГО займаються в установленому порядку відповідні органи реєстрації, зокрема, районні відділи юстиції.

Принагідно інформуємо, що для підтримки місцевих ініціатив рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 121/2024 затверджено Порядок внесення місцевої ініціативи в місті Києві, згідно з яким мешканці столиці можуть внести будь-які пропозиції щодо розвитку місцевого самоврядування, а також питання віднесені до відання місцевого самоврядування для їх розгляду сесії Київради та отримати підтримку у її реалізації з боку органів влади. 

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:

За результатами обговорення вирішено погодити Проект Положення про конкурс «Успішні практики реалізації громадських ініціатив».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.